HARRIE TIMMERMANN, schilderijen

Harrie Timmermann (1947) combineerde vele jaren zijn werk in de gezondheidszorg met zijn activiteiten in de beeldende kunst.
Gedurende een lange periode volgde hij uiteenlopende (master)cursussen op het gebied van schilderen, tekenen en grafische technieken. Hij experimenteerde met diverse materialen, maar de laatste jaren gaat zijn voorkeur sterk uit naar het werken met acryl op doek.
Meerdere jaren werkte hij samen met enkele kunstenaars in een groepsatelier in het Belgische Zonhoven. Sinds begin 2006 werkt hij in zijn eigen atelier in het mooie dorp Itteren bij Maastricht.
Harrie Timmermann vindt zijn grootste inspiratie in het landschap dicht bij huis of ver weg tijdens zijn vakantie-schilderreizen. Daarbij raakt hij steeds meer geboeid door bomen in de verschillende jaargetijden in diverse landschappen in diverse ritmische herhalingen.
 
 Hoewel zijn activiteiten in de beeldende kunst reeds eind jaren zestig begonnen, exposeert hij met een zekere regelmaat vanaf l993. Vele particulieren, organisaties en galeries kochten zijn werk reeds aan.